ADRIAVENT, 3.9.2023. - Što je to čišćenje restoranskih ventilacija? U kuhinjama restorana, hotela, grill-ova, fast-food objekata tijekom procesa kuhanja, stvara se velika količina masnoće, čađi i dima. Da nemamo učinkovite prisilne ventilacije koja kroz sustav napa, filtera, cijevi i ventilatora odvodi sav taj dim van objekta u kuhinji se ne bi moglo boraviti. Masnoća, i čađ se talože na stijenkama nape, cijevi, ventilatora (pogledajte sliku). Ako se ne uklanja redovito, može dovesti do niza problema, uključujući:
- veliki rizik od požara, nataložena masnoća u slučaju zapaljenja se ne može gasiti klasičnim metodama, jer ta smjesa koja nastaje u sustavu sadrži i gorivo i kisik
- ukoliko su cijevi, ventilatori ili filteri zaštopani, napa ne može "vući", zrak neće pravilno cirkulirati i tako imate zadimljeni objekt i nezadovoljne kuhare.
- ne dozvolite da masnoća iz prljave nape i cijevi pada u hranu koju prirpemate. Nataložena masnoća iz cijevi je puna bakterija, plijesni i ostalih pregorenih teških ulja.
Zašto je važno da čišćenje kuhinjske ventilacije u restoranima obavi profesionalna tvrtka?
Redovito čišćenje kuhinjske ventilacije u restoranima je složen proces koji zahtijeva posebnu opremu, kemikalije i znanje. Profesionalna tvrtka za čišćenje ventilacije ima iskustvo i stručnost za učinkovito i sigurno čišćenje ventilacijskih kanala.
Kada se čišćenje ventilacije obavi profesionalno, možete biti sigurni da su sve komponente vašeg ventilacijskog sustava čiste i da ne predstavljaju opasnost za zdravlje i sigurnost vaših radnika i gostiju. Takodjer, redovitim čišćenjem ventilacijskog sustava produžujete vijek istog, jer motori su manje opterećeni, nataložene prljavštine ne nagrizaju metalne komponente cijevi filtera, motora.
Kako odabrati profesionalnu tvrtku za čišćenje kuhinjske ventilacije restorana?
Prilikom odabira profesionalne tvrtke za čišćenje kuhinjske masne ventilacije, obratite pozornost na sljedeće čimbenike:
- Iskustvo i stručnost. Bar 10 godina iskustva u profesionalnom čišćenju ventilacija. Odaberite tvrtku koja se bavi smao ovom djelatnošću, a ne da ovo obavlja uz put kad se pojavi posao. Takve tvrtke nemaju adekvatnu opremu i stručnjake za posao.
- Posebna oprema i certificirane kemikalije (STL). Posebne roto sajle, parni čistači, pjenomati, teleskopske strugalice, miniwash sa minimalno 150 bara, i sva ostala pomoćna oprema.
- ovo nije posao za jednog čovjeka, ovdje se zahtjeva timski rad, provjerite kakvo iskustvo imaju djeltnici koji su dio tvrtke i koliko godina se bave ovim poslom. Na naše objekte uvijek idu tim od minimalno 2 do 3 specijalista, a na veće sustave šaljemo po nekad i 5 timova.
- provjerite komentare korisnika na internetu (recenzije), pročitajte što drugi kažu
- provjerite da li tvrtka za koju ste se odlučili ima sve potrebne certifikate i dozvole. Od toksikoloških, do rada sa specijalnim kemikalijama.
- odaberite tvrtku koja ima ISO certifikat, kako bi znali da radite sa pouzdanim i dokazanim partnerom
Koliko često treba čistiti kuhinjsku ventilaciju u restoranima?
Učestalost čišćenja kuhinjske masne ventilacije ovisi o veličini kuhinje, obujmu posla i količini masnoće i dima koji se stvaraju tijekom kuhanja. Iako postoji zakonska regulativa i obaveza redovitog čišćenja kuhinjske ventilacije, istu čistite radi sebe, svojih djelatnika i gostiju. Za sva dodatna pitanja i dogovore oko čišćenja obratite nam se na KONTAKT.
Kako bi vidjeli samo mali dio onoga što radimo, pogedaje ove fotografije:
Zatečeno stanje na objeku. Zamislite kako tek izgledaju cijevi ako je na vrhu krova ovakva masnoća.
- veliki rizik od požara, nataložena masnoća u slučaju zapaljenja se ne može gasiti klasičnim metodama, jer ta smjesa koja nastaje u sustavu sadrži i gorivo i kisik
- ukoliko su cijevi, ventilatori ili filteri zaštopani, napa ne može "vući", zrak neće pravilno cirkulirati i tako imate zadimljeni objekt i nezadovoljne kuhare.
- ne dozvolite da masnoća iz prljave nape i cijevi pada u hranu koju prirpemate. Nataložena masnoća iz cijevi je puna bakterija, plijesni i ostalih pregorenih teških ulja.
Zašto je važno da čišćenje kuhinjske ventilacije u restoranima obavi profesionalna tvrtka?
Redovito čišćenje kuhinjske ventilacije u restoranima je složen proces koji zahtijeva posebnu opremu, kemikalije i znanje. Profesionalna tvrtka za čišćenje ventilacije ima iskustvo i stručnost za učinkovito i sigurno čišćenje ventilacijskih kanala.
Kada se čišćenje ventilacije obavi profesionalno, možete biti sigurni da su sve komponente vašeg ventilacijskog sustava čiste i da ne predstavljaju opasnost za zdravlje i sigurnost vaših radnika i gostiju. Takodjer, redovitim čišćenjem ventilacijskog sustava produžujete vijek istog, jer motori su manje opterećeni, nataložene prljavštine ne nagrizaju metalne komponente cijevi filtera, motora.
Kako odabrati profesionalnu tvrtku za čišćenje kuhinjske ventilacije restorana?
Prilikom odabira profesionalne tvrtke za čišćenje kuhinjske masne ventilacije, obratite pozornost na sljedeće čimbenike:
- Iskustvo i stručnost. Bar 10 godina iskustva u profesionalnom čišćenju ventilacija. Odaberite tvrtku koja se bavi smao ovom djelatnošću, a ne da ovo obavlja uz put kad se pojavi posao. Takve tvrtke nemaju adekvatnu opremu i stručnjake za posao.
- Posebna oprema i certificirane kemikalije (STL). Posebne roto sajle, parni čistači, pjenomati, teleskopske strugalice, miniwash sa minimalno 150 bara, i sva ostala pomoćna oprema.
- ovo nije posao za jednog čovjeka, ovdje se zahtjeva timski rad, provjerite kakvo iskustvo imaju djeltnici koji su dio tvrtke i koliko godina se bave ovim poslom. Na naše objekte uvijek idu tim od minimalno 2 do 3 specijalista, a na veće sustave šaljemo po nekad i 5 timova.
- provjerite komentare korisnika na internetu (recenzije), pročitajte što drugi kažu
- provjerite da li tvrtka za koju ste se odlučili ima sve potrebne certifikate i dozvole. Od toksikoloških, do rada sa specijalnim kemikalijama.
- odaberite tvrtku koja ima ISO certifikat, kako bi znali da radite sa pouzdanim i dokazanim partnerom
Koliko često treba čistiti kuhinjsku ventilaciju u restoranima?
Učestalost čišćenja kuhinjske masne ventilacije ovisi o veličini kuhinje, obujmu posla i količini masnoće i dima koji se stvaraju tijekom kuhanja. Iako postoji zakonska regulativa i obaveza redovitog čišćenja kuhinjske ventilacije, istu čistite radi sebe, svojih djelatnika i gostiju. Za sva dodatna pitanja i dogovore oko čišćenja obratite nam se na KONTAKT.
Kako bi vidjeli samo mali dio onoga što radimo, pogedaje ove fotografije:
Zatečeno stanje na objeku. Zamislite kako tek izgledaju cijevi ako je na vrhu krova ovakva masnoća.
A sad pogledajte kako to izgleda kad ADRIAVENT specijalisti isto počiste: